Umowa medycyny pracy – Rzeszów (dla firm)
Jako pracodawca masz obowiązek zapewnić pracownikom badania profilaktyczne. Stała umowa na obsługę badań porządkuje ten obowiązek i ułatwia planowanie terminów.
Pracodawca płaci 100% kosztów badań wstępnych, okresowych i kontrolnych (art. 229 §6 Kodeksu pracy).
Zobacz cennik →Czy firma musi mieć umowę z gabinetem medycyny pracy?
Tak – art. 12 Ustawy o służbie medycyny pracy zobowiązuje każdego pracodawcę do zawarcia pisemnej umowy z podstawową jednostką służby medycyny pracy. Dotyczy to każdego pracodawcy zatrudniającego pracowników na umowę o pracę.
Brak umowy = ryzyko
- Kara do 30 000 zł od Państwowej Inspekcji Pracy
- Brak możliwości legalnego dopuszczenia pracownika do pracy
- Odpowiedzialność odszkodowawcza przy wypadku bez orzeczenia
Co musi zawierać umowa?
- Dane stron (pracodawca + podmiot medyczny)
- Zakres świadczeń (rodzaje badań)
- Zasady finansowania
- Sposób dokumentacji i sprawozdawczości
Ile kosztuje umowa?
Warunki współpracy są ustalane indywidualnie w zależności od potrzeb firmy. Sposób rozliczeń oraz zakres obsługi potwierdzamy przed rozpoczęciem współpracy.
Sprawdź cennik →Umowa medycyny pracy w 3 krokach
Wyślij zapytanie
Wypełnij formularz podając NIP, liczbę pracowników i podstawowe stanowiska. Oddzwonimy z informacją o możliwym modelu współpracy i dalszych krokach.
Ustalenie warunków współpracy
Po otrzymaniu zapytania przekazujemy informacje o możliwym modelu współpracy i dalszych krokach.
Rozpoczęcie obsługi
Po ustaleniu zasad współpracy pracownicy mogą być kierowani zgodnie z uzgodnionym sposobem organizacji badań. Dokumentacja i rozliczenia odbywają się według ustalonych warunków.
Zapytaj o umowę medycyny pracy
Podaj branżę i liczbę pracowników – dobierzemy najlepszy wariant.
- 1Wypełnij formularz obok
- 2Oddzwonimy do Ciebie
- 3Ustalamy termin badań lub wyceny
Wiadomość wysłana!
Oddzwonimy do Ciebie w godzinach pracy (pon.–pt. 8:00–18:00).
Szybka wycena dla firmy
Podaj NIP i liczbę pracowników – oddzwonimy lub odpiszemy z gotową ofertą.
- ✓ Odpowiedź po otrzymaniu zgłoszenia
- ✓ Umowa i faktury VAT
- ✓ Możliwość ustalenia organizacji badań dla większych grup, zależnie od możliwości placówki
Zapytanie wysłane!
Oddzwonimy lub odpiszemy z wyceną po otrzymaniu zgłoszenia (pon.–pt. 8:00–18:00).